Grillsäsongen är i full gång – men om du skippar rök och kol så har Fritaire det du behöver.
Ingredienser
Burgare:
450 g nötfärs, 80 % mager
1 msk extra jungfruolja
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
1/4 tsk flytande rök (valfritt)
1/4 tsk rökt paprika
2 msk barbecuesås
1/2 tsk peppar
1/2 tsk salt
Servering:
4 hamburgerbröd
4 skivor cheddarost eller valfri ost
Valfri topping: sallad, tomater, rödlök, pickles, etc.
Gör så här
- Värm Fritaire till 190 °C.
- Blanda nötkött, olja, vitlökspulver, lökpulver, rökt paprika, barbecuesås, salt och peppar i en stor bunke.
- Forma försiktigt blandningen till 4 biffar.
- Tryck med fingrarna en fördjupning i mitten av varje burgare.
- Placera biffarna på Air Stand/Gallret och lämna lite mellanrum mellan varje biff (tillaga i omgångar om det behövs).
- AirFry i 4 minuter, vänd sedan burgaren och tillaga i 4 minuter eller tills biffarnas innertemperatur når 74 °C.
- Lägg en skiva ost över varje burgare och tillaga i ytterligare en minut.
- Garnera med dina favorittillbehör och servera direkt.