Klassisk hamburgare

Grillsäsongen är i full gång – men om du skippar rök och kol så har Fritaire det du behöver.

Ingredienser

Burgare:

450 g nötfärs, 80 % mager ⁠
1 msk extra jungfruolja⁠
1/2 tsk vitlökspulver⁠
1/2 tsk lökpulver⁠
1/4 tsk flytande rök (valfritt)⁠
1/4 tsk rökt paprika ⁠
2 msk barbecuesås⁠
1/2 tsk peppar⁠
1/2 tsk salt⁠

Servering:

4 hamburgerbröd⁠
4 skivor cheddarost eller valfri ost⁠
Valfri topping: sallad, tomater, rödlök, pickles, etc.

Gör så här

  1. Värm Fritaire till 190 °C. ⁠
  2. Blanda nötkött, olja, vitlökspulver, lökpulver, rökt paprika, barbecuesås, salt och peppar i en stor bunke. ⁠
  3. Forma försiktigt blandningen till 4 biffar.
  4. Tryck med fingrarna en fördjupning i mitten av varje burgare. ⁠
  5. Placera biffarna på Air Stand/Gallret och lämna lite mellanrum mellan varje biff (tillaga i omgångar om det behövs). ⁠
  6. AirFry i 4 minuter, vänd sedan burgaren och tillaga i 4 minuter eller tills biffarnas innertemperatur når 74 °C. ⁠
  7. Lägg en skiva ost över varje burgare och tillaga i ytterligare en minut. ⁠
  8. Garnera med dina favorittillbehör och servera direkt.