En krämig, syrlig röra med inslag av vitlök. Den får dig helt enkelt att komma tillbaka för mer. Vad mer kan man begära?
Ingredienser
1 medelstor aubergine, sköljd
1 citron, saftad
60 ml osötad grekisk yoghurt
60 ml kopp tahini
1 msk, 1 tsk extra virgin olivolja + mer för garnering
1/4 tsk havssalt
1 vitlökshuvud
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk persilja, hackad
Gör så här
- Tvinga igenom rotisserieskaftet på längden genom auberginen och fixera den med de 2 gafflarna.
- Lägg vitlökshuvudet på lite aluminiumfolie och ringla över en skvätt olivolja och en nypa salt. Vik folien runt vitlökshuvudet och placera det sedan på Air Stand tillbehöret.
- Placera gallret/air stand med vitlöken i din Fritaire och sätt sedan in Rotisserieskaftet med auberginen.
- Rosta auberginen och vitlöken på 200°C i 30 minuter, eller tills den är mjuk.
- Ta bort auberginen och vitlöken från från din Fritaire och låt svalna i minst 15 minuter.
- Skala auberginen och lägg fruktköttet i en matberedare.
- Pressa ner vitlökshuvudet i en matberedare eller blender och tillsätt tahini, citronsaft, salt, 1 msk olivolja och 1 tsk rökt paprikapulver. Pulsera tills den är slät.
- Ringla resterande olivolja över baba ganoushen och strö över hackad persilja.
- Servera med rostat tunnbröd och färska grönsaker.