Citron och Pistage Scones

Njut utav dessa godbitar till helgfrukosten (eller baka och frys in för att ha hela veckan).

Ingredienser (6 st)

3 dl vetemjöl
2 1/8 tsk bakpulver
En nypa salt
Skal av en halv citron
3 msk 1 tsk smör, rumstempererat
1/2 tsk rosenvatten (valfritt)
3 msk strösocker
60 ml + 1 1/4 tsk standardmjölk, plus
mer för pensling
0,5 dl skalade, osaltade pistagenötter

Gör så här

  1. Sätt din Fritaire på 160 °C och täck Fritaire Air Stand-tillböret med
    bakplåtspapper.
  2. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret i en stor skål.
  3. Lägg ned socker och rivet citronskal i en liten skål. Använder händerna för att gnugga ihop socker och citronskal i 2-3
    minuter. Detta kommer att förstärka smaken på dina scones.
  4. Tillsätt sockerblandningen i skålen med mjölet och blanda väl.
  5. Tillsätt smöret till skålen med övriga torra ingredienser och blanda samman med hjälp av din fingertoppar, tills det bildar konsistensen av ströbröd.
  6. Kombinera mjölken med rosenvattnet (om du använder). Gör en grop i mitten av mjölblandningen och tillsätt mjölken.
  7. Addera pistagenötterna och rör om med en gummispatel tills en mjuk deg börjar bildas. Blanda försiktigt ihop degen med händerna och forma en boll. Motstå frestelsen att överarbeta degen.
  8. Tippa över degen på en lätt mjölad yta och tryck till degen ut till en platt fyrkant ca 2 cm tjock.
  9. Använd en rund 6,5 cm kakskärare för att skära upp fyra scones, placera sedan sconesen på Air Stand-gallret och pensla sconsen med lite mjölk. Använd resten av degen för att forma ytterligare 2 scones.
  10. Air Fry i 25 minuter, vänd sconesen halvvägs genom.
  11. Låt svalna helt på galler och servera med din favoritsylt och mjukt smör eller färskost.