Pink Sugar Cookies

Pink Sugar Cookies passar perfekt att göra till alla-hjärtans dag!

Ingredienser

4,75 dl vetemjöl
1,8 dl osaltat smör, rumstemperatur
1/8 tsk fint havssalt⁠
1,25 dl + 3 msk florsocker
1 Ägg, rumstemperatur
1 msk citronskal
Rosa karamellfärg

Gör så här

  1. Vispa smör och socker lätt och fluffigt med en elvisp.
  2. Tillsätt ägg, salt och citronskal och vispa på hög hastighet tills det blandas. ⁠
  3. Tillsätt mjölet till de våta ingredienserna och blanda på låg nivå tills det blandas. ⁠
  4. Tillsätt rosa karamellfärg om så önskas.
  5. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen minst 1 timme⁠
  6. Lägg degen mellan två bitar av bakplåtspapper och kavla ut till 5-6 mm tjocklek med hjälp av en kavel. Kyl i 30 minuter.
  7. Använd en hjärtformad kakform för att skära ut kakorna. Ta bort extra rester att rulla om för att göra fler kakor. ⁠
  8. För att förhindra att kakorna tappar sin form, kyl dem i 20 minuter.
  9. Överför kakorna till Fritaire-plåten klädd med bakplåtspapper (du kan behöva baka kakorna i några omgångar). ⁠
  10. Grädda i 160 °C i 7 minuter. Låt svalna i 5 minuter.