Pink Sugar Cookies passar perfekt att göra till alla-hjärtans dag!
Ingredienser
4,75 dl vetemjöl
1,8 dl osaltat smör, rumstemperatur
1/8 tsk fint havssalt
1,25 dl + 3 msk florsocker
1 Ägg, rumstemperatur
1 msk citronskal
Rosa karamellfärg
Gör så här
- Vispa smör och socker lätt och fluffigt med en elvisp.
- Tillsätt ägg, salt och citronskal och vispa på hög hastighet tills det blandas.
- Tillsätt mjölet till de våta ingredienserna och blanda på låg nivå tills det blandas.
- Tillsätt rosa karamellfärg om så önskas.
- Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kylen minst 1 timme
- Lägg degen mellan två bitar av bakplåtspapper och kavla ut till 5-6 mm tjocklek med hjälp av en kavel. Kyl i 30 minuter.
- Använd en hjärtformad kakform för att skära ut kakorna. Ta bort extra rester att rulla om för att göra fler kakor.
- För att förhindra att kakorna tappar sin form, kyl dem i 20 minuter.
- Överför kakorna till Fritaire-plåten klädd med bakplåtspapper (du kan behöva baka kakorna i några omgångar).
- Grädda i 160 °C i 7 minuter. Låt svalna i 5 minuter.