Denna blåbär och havrekaka passar lika bra som frukost som till fika!
Ingredienser
- 2,5 dl havregryn
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk vaniljextrakt
- 1 stort ägg, uppvispat
- 1 liten mogen banan, mosad
- 80 ml mjölk
- 1/4 tsk bakpulver
- 2 msk honung
- en nypa salt
- 2 msk smält smör, plus mer för att smörja formen
- 1 dl färska blåbär
- Grekisk yoghurt, till servering
- Lönnsirap, garnering
Gör så här
- Sätt Fritaire på 175 °C och smörj en ugnsform med smör.
- Tillsätt havre, kanelpulver, vaniljextrakt, ägg, mjölk, bakpulver, honung, salt och smält smör i en medelstor skål.
- Rör om blandningen med en gaffel eller visp tills den är väl blandad.
- Använd en silikonspatel för att vända ned de färska bären i blandningen. Häll sedan över blandningen i den preppade formen. Strö över alla återstående bär.
- Grädda i 20 minuter eller tills den stelnat.
- Servera omedelbart och toppa med en klick yoghurt och en klick lönnsirap.