Blåbär och havrekaka

Denna blåbär och havrekaka passar lika bra som frukost som till fika!

Ingredienser

  • 2,5 dl havregryn
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1 stort ägg, uppvispat
  • 1 liten mogen banan, mosad
  • 80 ml mjölk
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 2 msk honung
  • en nypa salt
  • 2 msk smält smör, plus mer för att smörja formen
  • 1 dl färska blåbär
  • Grekisk yoghurt, till servering
  • Lönnsirap, garnering

Gör så här

  1. Sätt Fritaire på 175 °C och smörj en ugnsform med smör.⁠
  2. Tillsätt havre, kanelpulver, vaniljextrakt, ägg, mjölk, bakpulver, honung, salt och smält smör i en medelstor skål.
  3. Rör om blandningen med en gaffel eller visp tills den är väl blandad.⁠
  4. Använd en silikonspatel för att vända ned de färska bären i blandningen. Häll sedan över blandningen i den preppade formen. Strö över alla återstående bär.⁠
  5. Grädda i 20 minuter eller tills den stelnat.⁠
  6. Servera omedelbart och toppa med en klick yoghurt och en klick lönnsirap.⁠