Oktober är här, och så är också massa goda recept på pumpa-pasta för att piffa upp din Halloween! Gör dig redo för läskiga godsaker och festliga smaker för att göra denna säsong oförglömlig.
Ingredienser
9 dl rågade mått tärnad pumpa (eller butternutsquash)
1 liten gul lök, skuren i klyftor
1 vitlökshuvud
1,5 msk extra virgin olivolja
2 kvistar rosmarin
2 kvistar timjan
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/8 tsk cayennepeppar (valfritt, men rekommenderas starkt)
120 ml lätt grädde
0,5 dl gräddfil
0,8 dl färskost, rumstemperatur
200 g penne (eller din favoritpasta)
0,8 dl riven parmesan
Gör så här
- Sätt din Fritaire på 175°C
- Skär toppen av vitlökshuvudet så att en liten del av klyftorna blottas.
- Lägg vitlök, lökklyftor, pumpa och rosmarin i en ugnsform. Ringla över jungfruolja, krydda med salt och peppar.
- Rosta i din Fritaire Air Fryer i 45 minuter eller tills pumpan är mjuk.
- När vitlöken har svalnat, pressa ur klyftorna.
- Ta bort rosmarinbladen från stjälken.
- Ca 5-10 minuter innan tillagningstiden är slut, koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
- Mixa grönsakerna med grädden, gräddfilen, färskosten och kryddorna till en slät och krämig sås.
- Innan du häller av vattnet av pastan, reservera 1-2 dl av pastavattnet för att tillsätta till såsen om den är för torr.
- Blanda pastan med pumpasåsen.
- Garnera med färska timjanblad, parmesan och nymalen peppar.