Rotisserie-Ananas

Rotisserie-Ananas är så saftig och söt att det är svårt att hålla sig från att äta upp hela själv. Den blir en fantastisk efterrätt, men inte bara det – skippa vaniljextrakt, socker och kryddor så får du ett gott tillbehör att servera med ditt favoritprotein.

Mängd: 6 port

Ingredienser

1 mogen ananas
Vaniljglass till servering
Ev strössel att garnera med

Glaze:

3 msk smör, rumstempererat
0,5 dl strösocker
1 msk kanel cinnamon
1/4 tsk kardemumma (valfritt)
1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

1. Sätt din Fritaire på 200 °C. Skär bort toppen och botten på ananasen. Skär bort skalet. Avlägsna den hårda mitten på ananasen också.
2. För in skaftet på rotisseriet på längden genom ananasen och fixera den.
3. Placera spettet med ananasen i din Fritaire, starta motorn och air fry i 45 minuter.
4. GÖR GLAZEN: Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en liten skål. När ananasen är rostad, pensla den med glasyren och
rosta i ytterligare 20 minuter, tills den är karamelliserad.
5. När ananasen är klar, ta bort från din Fritaire med gripen och låt svalna i minst 20 minuter.
6. Skiva och servera ananasen med en kula vaniljglass grädde.