Svamp Gyros
INGREDIENSER (3-4 gyros)
4 stora portobellosvampar
0,5 dl extra virgin olivolja
1/2 tsk torkad oregano
1 msk sojasås
1/4 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk vitlökspulver
3-4 st pitabröd
1 stor tomat, skivad
Picklad rödlök efter smak
Färsk sallad
Färska bladpersilja, hackad
Till tzatzikisåsen
80 ml grekisk yoghurt
1/2 citron, pressad
1 babygurka, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
en nypa salt
Peppar efter smak
GÖR SÅ HÄR
- Rengör svampen med en våt handduk.
- I en medelstor skål blanda ihop olivolja, oregano, sojasås, rökt paprika och vitlökspulver.
- Tillsätt svampen i skålen och blanda tills svamplocken är helt täckta med olivoljeblandningen.
- Sätt ihop rotisseri-tillbehöret och trä svampen på skaftet.
- Placera spettspettet i din Fritaire och starta motorn.
- Rosta i 30 minuter vid 200 C.
- Gör tzatziki under tiden.
- I en medelstor skål, kombinera alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.
- När svampen är klar skär du av några skivor och fyll ett rostat pitabröd. Toppa med tomater, tzatziki, sallad, picklad lök och smaka av med salt och peppar.