Svamp Gyros

Svamp Gyros

INGREDIENSER (3-4 gyros)

4 stora portobellosvampar
0,5 dl extra virgin olivolja
1/2 tsk torkad oregano
1 msk sojasås
1/4 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk vitlökspulver
3-4 st pitabröd ⁠
1 stor tomat, skivad
Picklad rödlök efter smak
Färsk sallad
Färska bladpersilja, hackad

Till tzatzikisåsen

80 ml grekisk yoghurt
1/2 citron, pressad
1 babygurka, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
en nypa salt
Peppar efter smak

GÖR SÅ HÄR

  1. Rengör svampen med en våt handduk. ⁠
  2. I en medelstor skål blanda ihop olivolja, oregano, sojasås, rökt paprika och vitlökspulver. ⁠
  3. Tillsätt svampen i skålen och blanda tills svamplocken är helt täckta med olivoljeblandningen. ⁠
  4. Sätt ihop rotisseri-tillbehöret och trä svampen på skaftet. ⁠
  5. Placera spettspettet i din Fritaire och starta motorn. ⁠
  6. Rosta i 30 minuter vid 200 C. ⁠
  7. Gör tzatziki under tiden. ⁠
  8. I en medelstor skål, kombinera alla ingredienser. Krydda med salt och peppar. ⁠
  9. När svampen är klar skär du av några skivor och fyll ett rostat pitabröd. Toppa med tomater, tzatziki, sallad, picklad lök och smaka av med salt och peppar. ⁠