Hasselnötssmör

Hemmagjord variant på det klassiska chokladsmöret. Hasselnötssmör i Air Fryer!

Ingredienser Hasselnötssmör i glasbehållare

2,5 dl råa hasselnötter
1/4 tsk vaniljextrakt⁠
3 msk kakao
5 msk florsocker
En nypa salt
2 msk solrosolja, eller annan neutral matolja
2 msk kallt smör, i tärningar

Gör så här

1. Lägg ned hasselnötterna i Fritaire korgen, ställ in rotisseriemotorn och rosta i din Fritaire Air Fryer på 200 °C i 10 minuter eller tills de fått färg och doftar.⁠
2. Ta ur korgen och slå in hasselnötterna i en ren kökshandduk och låt vila i 1 minut eller tills de är säkra att röra vid.⁠
3. Gnid nötter i handduken tills löst skal lossnar.⁠
4. Lägg hasselnötter i en matberedare eller blender och bearbeta tills de börjar bli en kräm.⁠
5. Tillsätt socker, salt och kakao, blanda tills det är väl blandat.⁠
6. Tillsätt vanilj, mjölk och olja. ⁠
7. Tillsätt smör och bearbeta tills det är väl blandat.⁠
8. Häll över hasselnötssmöret i en steriliserad glasburk och förvara i kylen i max 7-9 dagar.⁠