Hemmagjord variant på det klassiska chokladsmöret. Hasselnötssmör i Air Fryer!
Ingredienser
2,5 dl råa hasselnötter
1/4 tsk vaniljextrakt
3 msk kakao
5 msk florsocker
En nypa salt
2 msk solrosolja, eller annan neutral matolja
2 msk kallt smör, i tärningar
Gör så här
1. Lägg ned hasselnötterna i Fritaire korgen, ställ in rotisseriemotorn och rosta i din Fritaire Air Fryer på 200 °C i 10 minuter eller tills de fått färg och doftar.
2. Ta ur korgen och slå in hasselnötterna i en ren kökshandduk och låt vila i 1 minut eller tills de är säkra att röra vid.
3. Gnid nötter i handduken tills löst skal lossnar.
4. Lägg hasselnötter i en matberedare eller blender och bearbeta tills de börjar bli en kräm.
5. Tillsätt socker, salt och kakao, blanda tills det är väl blandat.
6. Tillsätt vanilj, mjölk och olja.
7. Tillsätt smör och bearbeta tills det är väl blandat.
8. Häll över hasselnötssmöret i en steriliserad glasburk och förvara i kylen i max 7-9 dagar.