Hemmagjorda, chokladtäckta rispuffar/flingor. Sötade med lönnsirap.
Mängd: 4 port
Ingredienser
30 g riskakor
2 msk kakaopulver
1 tsk kanel
0,8 dl jordnötssmör
1, 25 dl mörk choklad
0,8 dl lönnsirap (eller honung)
2 msk kokosolja
1 msk mjölk, valfri sort
Gör så här
1. Smält choklad och kokosolja i ett vattenbad. Blanda samman det.
2. När choklad och kokosolja är smält, addera kakaopulver, kanel, jordnötssmör, lönnsirap och mjölk.
3. Blanda samman till en slät smet, häll över till en stor skål.
4. Använd händerna för att smula ned riskakorna i skålen och täck bitarna med chokladsmeten.
5. Placera kakmixen på Fritaires Air stand täckt med bakplåtspapper och air fry på 160 °C i 20-25 minuter. Rör runt blandningen några gånger med en silikon-spatula
6. När chokladpuffarna är torra och frasiga, låt de svalna helt.
7. Servera med din favoritmjölk!