Granola med torkad mango

Det perfekta sättet att börja dagen… Förvara din granola i en lufttät behållare eller burk på en sval torr plats. Om det lagras under rätt förhållanden kan denna granola hålla upp till 3 månader.

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

För den torkade mangon:

1 mogen mango, tvättad och skalad

För granolan:

2,4 dl havregryn
1,8 dl osötade kokosflakes
1,25 dl valnötter, grovhackade
0,5 dl mandlar, grovhackade
0,5 dl pistagenötter, skalade, grovhackade
0,5 dl hasselnötter, grovhackade
0,8 dl flytande honung
0,5 dl kokosolja, smält
1/2 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
1/2 tsk vaniljextrakt
1-2 krm havssalt

Extra topping: Kokosbitar

Gör så här

1. FÖR TORKAD MANGO: använd en mandolin för att skiva mangon i tunna skivor.
2. Placera mangoskivorna på gallret och torka på 70 °C i 3 timmar.
3. FÖR GRANOLA: När mangon är klar, blanda samman övriga ingredienser (bortsett från honung, kokosolja, vaniljextrakt) i en stor bunke.
4. I en liten skål; blanda honung, kokosolja och vaniljextrakt, blanda det sedan med innehållet i den stora bunken (nöt och havreblandningen). Rör ihop ordentligt.
5. Häll över granolan i Fritaire-korgen och Air Fry på 165 °C i 15-20 minuter, tills gyllenbrunt och krispigt.
6. Lyft ur korgen och ställ åt sidan, låt det svalna i 5-10 min.
7. Blanda ned torkad mango och kokosbitar.
8. Låt granolan svalna helt innan servering. Den kommer fortsätta torka medan den svalnar.
9. Servera med din favoritmjölk.