Smashed potatoes med avokado-dipp! Vill du ge ännu mer smak till detta fantastiska tillbehör? Toppa då varje potatis med riven cheddarost och låt smälta.
Mängd: 4 port
Ingredienser
Smashed potatoes:
450 g delikatess potatis
1 msk olivolja
1/4 tsk havssalt
2 msk smör, smält
1 msk torkad oregano
1/4 tsk rökt paprikapulver
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk mannagryn eller ströbröd
Färska oreganoblad till garnering
Avokado-dipp:
1,2 dl gräddfil
1 avokado
2 msk limejuice
2 msk korianderblad, hackade
Havssalt, en nypa
Gör så här
För potatis: I en stor bunke, blanda ihop potatis med olivolja och salt.
Air fry potatisen på 175 °C i 20 minuter.
Medan potatisen tillagas, blanda samman smält smör, torkad oregano, rökt paprikpulver och vitlök.
När potatisen mjuk, platta försiktigt ut varje potatis med botten av en kopp och pensla dem sedan med den smälta smörblandningen.
Strö potatisen med mannagryn (eller ströbröd) för att göra dem extra krispiga.
Lägg potatisen i din Fritaire och air fry i ytterligare 15 minuter på 200 °C , eller tills den är gyllenbrun.
För avokado-dipp: Lägg ingredienserna till avokadodippen i en mixer och mixa slätt.
Servera potatisen tillsammans med dippen och strö över färsk oregano.