Kycklingvingar med honung och sriracha

Dessa kycklingvingar är så lätta att förbereda. Kombinera dem med pommes frites och ditt favoritsnacks. De passar även bra till stekt ris!

Mängd: 2 port

Ingredienser

För kycklingvingarna:
450 g kycklingvingar
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
1 tsk rökt paprikapulver
1/4 tsk mald svartpeppar
1/3 tsk fint havssalt
2 msk olivolja

För honungs-och sriracha sås

0,5 dl honung
Pressad juice från en lime
1 tsk äppelcidervinäger
3 msk sriracha
1 msk soja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk ingefärspasta
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk malda korianderfrön
1/4 tsk fint havssalt

Gör så här

Kycklingvingar: Sätt din Fritaire på 200 °C.
Torka av kycklingen ordentligt med hushållspapper.
Blanda bakpulver, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver, svartpeppar, salt och olivolja.
I en stor skål; bland runt kycklingvingar i olja-och kryddblandningen.
Lägg ned kycklingvingarna i Fritaire-korgen.
Air fry i 50 minuter.

Gör såsen: Lägg alla ingredienserna till såsen i en liten kastrull och låt sjuda i 10 minuter eller tills såsen har tjocknat. Använd galler-tillbehöret, täck det med bakplåtspapper. Ta försiktigt ur vingarna ur korgen och lägg ned i en stor skål. Häll såsen över. Blanda samman ordentligt.
Lägg ut vingarna på gallret, i ett lager, med köttsidan nedåt och air fry i 15 min, eller tills såsen är karamelliserad och börja förkolna lite.
Servera genast.