Hash Brown avokado toasts

Lyxa till helgens frukostar med det här receptet på hash browns.

Ingredienser

4 medelstora yukon gold eller russet potatisar, strimlade⁠
1 stort ägg
0,8 dl cheddarost, strimlad
1/4 tsk rökt paprika⁠
2 msk majsmjöl eller mannagryn⁠
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk fint havssalt
En nypa svartpeppar
2 msk matolja
Extra virgin olivolja

Gör så här

  1.  Lägg strimlad potatis i en skål med kallt vatten och ställ åt sidan i minst 5 minuter.⁠
  2. Skölj sen potatisen tills vattnet är klart, låt rinna av och pressa torrt.
  3. Stek potatisen på medelvärme med matolja i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt svalna i några minuter.⁠
  4. Lägg strimlorna i en skål och blanda i cheddarost, salt, vitlökspulver, lökpulver, majsmjöl och 1 ägg tills det blandas.⁠
  5. Dela hash brown-blandningen i 4 biffar, ställ in i frysen i minst 10 minuter.⁠
  6. Pensla biffarna med extra virgin olivolja och lägg dem på Air Stand gallret med bakplåtspapper. ⁠
  7. Air Fry på 200°C i 25-30 minuter tills de är gyllenbruna, vänd biffarna halvvägs genom tillagningen.⁠

Servera med avokado och ägg.