Lyxa till helgens frukostar med det här receptet på hash browns.
Ingredienser
4 medelstora yukon gold eller russet potatisar, strimlade
1 stort ägg
0,8 dl cheddarost, strimlad
1/4 tsk rökt paprika
2 msk majsmjöl eller mannagryn
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk fint havssalt
En nypa svartpeppar
2 msk matolja
Extra virgin olivolja
Gör så här
- Lägg strimlad potatis i en skål med kallt vatten och ställ åt sidan i minst 5 minuter.
- Skölj sen potatisen tills vattnet är klart, låt rinna av och pressa torrt.
- Stek potatisen på medelvärme med matolja i ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt svalna i några minuter.
- Lägg strimlorna i en skål och blanda i cheddarost, salt, vitlökspulver, lökpulver, majsmjöl och 1 ägg tills det blandas.
- Dela hash brown-blandningen i 4 biffar, ställ in i frysen i minst 10 minuter.
- Pensla biffarna med extra virgin olivolja och lägg dem på Air Stand gallret med bakplåtspapper.
- Air Fry på 200°C i 25-30 minuter tills de är gyllenbruna, vänd biffarna halvvägs genom tillagningen.
Servera med avokado och ägg.