Testa att laga dessa kryddiga laxbitar till middag!
Ingredienser
2 laxfiléer, skinnet borttaget
2 tsk majsstärkelse (eller tapiokamjöl)
4 msk kallt vatten
till garnering: rostade sesamfrön
till garnering: färsk gräslök
Till marinaden
4 msk honung
4 msk hoisinsås
6 msk sojasås
2 msk limejuice
2 tsk ingefärspasta
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk chiliflakes
1/2 tsk havssalt
1 tsk sesamolja
Gör så här
Skär laxen i lagom stora tärningar.
I en medelstor skål, blanda ihop marinadens ingredienser och tillsätt sedan laxen
Låt det marinera i minst 30 min.
Luftfritera bitarna på 200 °C i 5-6 minuter tills de är lite knapriga.
Medan laxen tillagas, överför du den återstående marinaden till en kastrull och låt koka upp.
Lös upp stärkelsen i det kalla vattnet och tillsätt den i marinaden
Sjud i några minuter, var noga med att vispa tills såsen har tjocknat.
Ta bort laxen från airfryern och glasera den med såsen
Ringla över chiliflakes, gräslök och sesamfrön.